מה מרגישים כשיש לחץ דם גבוה? כך נשמור את האצבע על הדופק
את תחושת השטף כאשר כוח החיים זורם במעלה ומורד כלי הדם, רובנו מקבלים כמובנת מאליה. עם זאת, כאשר חלים שיבושים בקצב ועוצמת הזרימה, הדבר עשוי לעורר אי שקט רב. לעתים קרובות, אין ללחץ דם גבוה סימנים מובהקים. סערה שקטה מתחוללת בגופנו מבלי שנתוודע לכך. אולם, ישנם כמה תסמינים שאם נקדיש להם קשב, נוכל לזהות מראש ולקבל ייעוץ מתאים. כאן, נסביר מה מרגישים כשיש לחץ דם גבוה ומה ניתן לעשות כדי לטפל במצב.
כאבי ראש וסחרחורות
כאמור, לחץ דם גבוה ידוע לשמצה כרוצח השקט, המשפיע על גופנו ללא סימני אזהרה בולטים. עם זאת, בקרב רבים המתמודדים עם לחץ דם גבוה, סחרחורת היא תופעה שכיחה למדי. האם הסחרחורות חוזרות על עצמן לעתים קרובות? האם מתלווה אליהן כאב ראש מתמשך? במקרים אלו הדבר עשוי להעיד על עלייה בלחץ הדם. על אף שלא מדובר בתופעה הכרחית, סחרחורת ולחץ דם גבוה בהחלט עשויים להיות קשורים הדוקות זו לזה.
אם כן, ברשימת הסימנים ללחץ דם גבוה כאבי ראש וסחרחורות הם ללא ספק מהראשונים שכדאי לתת עליהם את הדעת.
הפרעות בתפקוד הראייה
לעתים יתר לחץ דם עשוי להיות מלווה בראייה מטושטשת או לקויה. ככל שחלו שינויים אלו, חשוב לפנות לייעוץ בהקדם.
מה מרגישים כשיש לחץ דם גבוה באזור החזה?
תחושת לחץ או אי נוחות בחזה עשויה להצביע על אוטם לב, מצב הדורש מענה רפואי דחוף.
קוצר נשימה
קשיי נשימה או קוצר נשימה יכולים לעתים להצביע על הפרעות קרדיווסקולריות עקב עלייה חדה בלחץ הדם.
מה מרגישים כשיש לחץ דם גבוה: סימנים נראים לעין שכדאי לבחון מקרוב
לצד התחושות שחלק מהמתמודדים עם לחץ דם גבוה עשויים לחוש, ישנם גם כמה אינדיקציות במראה שכדאי לשים אליהן לב.
- אדמומיות בפנים – פנים סמוקות, במיוחד סביב הלחיים, עשויות להוות אינדיקציה ללחץ דם מוגבר
- שינויים במראה העיניים – העומס על כלי הדם בעיניים עשוי לגרום גם לעורקים נראים ואדמומיות ונפיחות בעיניים.
- פעימות דופק נראות לעין – תחושת פעימה ברקות או בצוואר או "קפיצות" של ממש באזורים אלה שניתן לחזות בהן מעידות על לחץ מוגבר בכלי הדם.
מכיוון שלעיתים קרובות אין ללחץ דם גבוה תסמינים בולטים, זיהוי הרמזים החזותיים הללו ושימת הלב לתחושות עשויים להיות חיוניים. יתרה מכך, גורמי סיכון מסוימים מגבירים את הסבירות לפתח יתר לחץ דם, כולל גיל, היסטוריה משפחתית, אורח חיים בישיבה ובחירות תזונתיות. לכן, אם ידוע לך על גורמי סיכון מסוג זה, חשוב לבצע מעקב קבוע אחר לחץ הדם.
בסופו של יום, על אף כל האינדיקציות, הדרך הטובה ביותר לעקוב אחר המצב היא לבצע מדידות תדירות לפי המלצת האיגודים ליתר לחץ דם.
זיהית לחץ דם גבוה? כך מומלץ לנהל את המצב
לא ניתן להפריז בחשיבות של ניהול יתר לחץ דם. גישה יזומה היא המפתח להפחתת הסיכונים. אסטרטגיות יעילות לניהול יתר לחץ דם כוללות:
שינויים באורח החיים
שמירה על דיאטה ים תיכונית העשירה בפירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן הינה אבן בסיס חשוב בטיפול. כמו כן הפחתת צריכת הנתרן ופעילות גופנית סדירה, יאפשרו לשמור על משקל תקין ולהבטיח פעילות לב בריאה. ולהפחית סיכון ליתר לחץ דם ומחלות כלי דם ולב.
טיפול תרופתי מתאים
במקרים בהם שינויים באורח החיים לבדם אינם מספיקים, ניתן לרשום תרופות שיסייעו בהורדת לחץ הדם. התאמת הטיפול התרופתי היא קריטית כדי להבטיח מענה יעיל ולמנוע תופעות לוואי מיותרות. לכן, חשוב להיוועץ ברופא מומחה ליתר לחץ דם שיוכל לבנות עבורך תוכנית טיפול ייעודית.
ניהול מתחים
מתח נפשי עשוי להשפיע באופן ניכר על לחץ הדם. שמירה על אורח חיים רגוע ותרגול טכניקות הרפיה כמו יוגה או מיינדפולנס, יכולים לתרום משמעותית לתפקוד הלב וכלי הדם ושמירה על לחץ דם תקין.
ייעוץ מקצועי הוא המפתח לרווחה שלך
ככל שזיהית יתר לחץ דם, חשוב לפנות לעזרה רפואית. מענה מתאים יכול לשנות את איכות חייך באופן ניכר. ד"ר אהוד דרוקר מביא עמו שנים של מומחיות ויבנה עבורך תוכנית טיפול מותאמת אישית. לפרטים נוספים ולתיאום שיחת ייעוץ עם ד"ר דרוקר, כל שעליך לעשות הוא רק לפנות למרפאת לחץ הדם של CLINICA – מרפאות מומחים. ניתן להשאיר פרטים באתר או בווטסאפ או פשוט להתקשר אלינו ונשמח לסייע לך.